oesg-logo  
       
   

Kära medlemmar och go’ vänner!

Under november har vi slutfört arbetet med årets God Jul 2017 innehållande spännande artiklar, reportage med tyngdpunkten på svensk musik. När du läser detta bör du som medlem fått ditt exemplar i brevlådan. Vi hoppas att du och ni andra som köpt tidskriften finner något i artikelväg som passar just dig.  

Lördagen den 2 december avslutade vi som vanligt ÖSG-året med ett riktigt svenskt julbord på restaurang Futterboden. Som extra stämningshöjare spelade Victoria Rose Davey fin julmusik på sin trombon, tack Victoria. Samt som sig bör fick vi höra finstämda julsånger framförda av Luciachor der Skandinavistik. Givetvis avslutades det hela med stor tombola och fina priser.

Under året har vi som vanligt också avverkat ett antal Öppet Kök där vi träffas, lagar god mat och avnjuter densamma under glada och uppsluppna former. Vidare har vi på vår Höstsalong presenterat den svenska konstnären Olle Gulin. Olle sålde sina alster för ett ansenligt femsiffrigt belopp. Dessa pengar skänkte han oavkortat till Ärzte ohne Grenzen, tack Olle. Under Höstsalongen presenterade också den före detta Östeuropa korrespondenten Richard Swartz sin bok “Wiener Flohmarktleben“ samt berättade spirituellt om Naschmarkt, där han tillbringat mycket tid. Ett återkommande event, mycket uppskattad, är Prata svenska, då vi under enkla och glada former träffas för att just prata svenska. För varje träff brukar vi ha ett speciellt tema vilket vi under kvällen diskuterar. Under lite högtidliga former träffas vi för att fira Sveriges nationaldag, detta på något trevligt ställe. Midsommar med både vuxna och barn, firar vi givetvis på svenskt vis med midsommarstång, sång och musik, kubbspel och inte minst svensk sommarmat. Under semestertid brukar vi som är kvar i Wien träffas för en Summerdrink och träffa gamla och nya trevliga vänner.

Ovanstående är en del av vad som väntar er som medlemmar, och era gäster, i ÖSG under året.

Vi i styrelsen har också noterat att vi under året knutit många nya och framförallt yngre medlemmar till oss, vilket vi givetvis gläder oss mycket åt!

Med detta önskar vi er alla en riktigt god jul och ett fint och gott nytt 2018.

 Med vänliga hälsningar

Viveka och Lars med team

Aktuell information får du som medlem i våra Newsletter och på vår Facebook Präsenz.

 
       
     
           
      © A.G. WebDesign 2010 
Deutsch Svenska Home