oesg-logo  
       
   

Kära medlemmar och go’ vänner!

ust nu jobbar vi hårt och för fullt med att färdigställa årets God Jul med spännande artiklar, reportage och med tyngdpunkten på svensk musik

 I oktober var det åter dags för ett Öppet Kök där vi som vanligt hade trevligt och alla lät sig väl smaka av middagen, förrätt: en riktigt smarrig kantarelltoast en huvudrätt som bestod av Flygande Jacob (baserad på kycklingfilé med en massa spännande ingredienser- recept kommer så småningom här på vår hemsida). Namnet kommer av att upphovsmannen Jacobsson jobbade med godsspedition per flyg, alltså Flygande Jakob! En riktig svensk 70-tals klassiker! Till efterrätt blev det kladdkaka med mockagrädde och färska bär, kaffe eller the. Låter det gott?  Se till att boka upp dig när det blir dags för nästa Öppet Kök.

Det stora eventet; Höstsalong 12-15 oktober avslutades med att konstnären Olle Gulin överlämnade, till Ärzte ohne Grenzen, en check på ett 5siffrigt belopp. Detta motsvarar oavkortat hela försäljningsumman under dagarna. Här presenterade vi den svenska konstnären som bor och verkar i Österrike. Samt ett fullspäckat program med bl.a. en uppskattad bokpresentation av den före detta östeuropa korrespondenten Richart Swartz  som berättade om Nachmarkt och sin bok “Wiener Flohmarktleben“. Prata svenska blev en succé, många nya trevliga ansikten som fick en fin och spännande kväll med Olle Gulin som berättade om sitt konstnärskap.

Nu står årets Julbord härnäst på tur. Detta går av stapeln lördagen den 2 december, som vanligt på rest. FUTTERBODEN.  Vi bjuder på finstämd luciasång, stor tombola och inte minst ett riktigt fint svenskt julbord med alla läckerheter. Skynda att anmäl dig här begränsat antal platser.

Aktuell information får du som medlem i våra Newsletter och på vår Facebook Präsenz.

Med vänlig hälsning

Viveka och Lars med team

 
       
     
           
      © A.G. WebDesign 2010 
Deutsch Svenska Home