oesg-logo  
       
   

Kära medlemmar och go’ vänner!

Då har vi halva det nya året redan bakom oss ett, halvt år, i vårt tycke mycket trevligt och välbesökt av våra medlemmar. Speciellt glädjande är det att se så många yngre nya och gamla medlemmar. Detta gör gott för en fin blandning av ”äldre” och unga.

I mars visade vi filmen "Hundraettåringen som smet från notan och försvann" detta för en fulltalig publik och succén uteblev inte!

Den 6 juni firade vi Sveriges nationaldag, ett utsålt, lyckat event! Bilder.

Vidare, fredagen den 23 juni, firade vi som vanligt MIDSOMMARAFTON, ”same procedure as last year”. Massor av barn, glada människor både medlemmar och gäster. Vi bjöd på svensk sommarmat, sång och musik, kubbspel och för de mindre barnen fiskdamm och studsmatta.  Bilder.

För alla ni som befinner er i Wien under sommaren arrangerar vi som vanligt tillsammans med SWEA “Summer night drink“, detta den 3 aug. i ”Sand in the City”. Nyhetsbrev kommer med mer info.

Nyheten för året Prata Svenska har varit mycket uppskattad, här träffas vi för att bara prata svenska och samtidigt roa oss med olika aktiviteter. Nästa Prata Svenska, med Olle Gulin, är bestämd till fredagen den 13 oktober kl. 18:30 - ca. 20:30. Denna afton träffar vi Olle i Gallerie BelleArti och pratar om Olles konst och andra intressanta teman.  Vi serverar light snacks och ett glas vin. Antalet platser är begränsat.

Öppet Kök har vi också avverkat ett par stycken, detta event blir alltid snabbt fullbokat. Här bjuds på riktigt svensk mat och ibland tar vi ut svängarna lite extra. Det gör vi nästa gång den 5 oktober. Då blir det, på begäran, en spännande afton med god mat kryddad (för den som vill) med lakrits, ein Renner! Närmare information kommer.

I år blir det åter en spännande konstutställning; HÖSTSALONG 12-15 oktober. Det blir en separatutställning av vår svenske, i Österrike boende, vän och konstnär Olle GulinHan kommer att presentera både måleri och skulptur.

Vi har mer trevliga saker på lut som kommer att hända under året. Detta återkommer vi dock till efter sommar -uppehållet. Nu önskas ni all en riktigt fin och skön sommar-ses gör vi när mörkret börjar smyga sig på!

Håll koll på vår hemsida, då är du alltid uppdaterad om vad som händer i ÖSG. Se oss också på Facebook  

Har du idéer eller intresse att hjälpa till är du välkommen att höra av dig. Som vanligt kommer vi också att via våra nyhetsbrev hålla dig informerad!

Hilsen och allt gott

Viveka & Lars med team

 
       
     
           
      © A.G. WebDesign 2010 
Deutsch Svenska Home